Belastingvoordelen


Sponsort u al een kind of bent u dat van plan? Dan kunt u eenvoudig profiteren van belastingvoordeel. Als u schenkt aan goede doelen heeft u recht op een aftrekpost, maar dat geldt alleen als u jaarlijks meer schenkt dan één procent van uw inkomen. Daardoor kunnen veel donateurs uiteindelijk toch niets aftrekken. Dat verandert als u uw schenking laat vastleggen in een overeenkomst voor minimaal 5 jaar (geen notaris nodig). Uw giften aan Be4all zijn dan volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum. Bij de aangifte inkomstenbelasting vult u uw sponsorbijdrage in bij de aftrekposten van de periodieke giften.

 

Als u graag gebruik wilt maken van een dergelijke overeenkomst of meer informatie wilt, neemt u dan contact op met Be4all via info@be4all.nl.


Verder goed om te weten:

  • Een schenkingsovereenkomst wordt bij voorkeur opgesteld voor een onbepaalde periode, maar voor minimaal vijf jaar, uiterlijk eindigend bij het overlijden.
  • Indien de betaling van de vermelde bijdrage eerder dan de minimaal verplichte vijf jaar wordt stopgezet, moet het belastingvoordeel met terugwerkende kracht worden terugbetaald aan de belastingdienst.
  • Als de overeenkomst afloopt, betekent dat niet dat ook jouw sponsoring automatisch stopt; je sponsoring stopt pas als je opzegt bij Be4all.